Pakai Eyelash Extension ni Haram? – Keburukkan Pakai Eyelash Extension

Pakai Eyelash Extension ni Haram? – Keburukkan Pakai Eyelash Extension

Eyelash Extensions ni maksudnya ialah menyambung atau menghubungkan bulu mata.

Kita kena faham yang kaedah extensions ni menyambungkan bulu mata yg diperbuat daripada nylon(bulu plastik) yang tak meresap.

Eyelash extensions pun guna satu gam yang mengeras dan bila terkena air, dia tak meresap. So, air akan terhalang daripada kena seluruh mata dan menyebabkan air wudhuk tidak sah.

After pasang eyelash extensions ni pun kena tunggu kering so tak boleh kena air untuk beberapa hari

So inilah punca utama kenapa haram memakai eyelash extensions ya. Antara yang lain ialah, menyebabkan kemudaratan dekat bulu mata asli dan merupakan kepalsuan kecantikan yang menipu.

Selain itu, keburukan Eyelash Extension ini ialah:

  1. Hanya bertahan selama 2-4 minggu je
  2. Susah nak jaga sebab tidak boleh pakai cleanser yang mempunyai kandungan minyak
  3. Akan rasa gatal dan kemerah merahan
  4. Ada risiko hilang bulu mata yang asli  dan merosakkan folikel bulu mata

Untuk info yang lebih mendalam, anda dijemput untuk tengok video ni sampai habis:

Jadi amat untuk pakai eyelash extension ni korang mungkin patut fikir balik dan terpulang pada korang. Banyak lagi produk di pasaran yang boleh membantu memanjangkan dan mencantikkan bulu mata korang semua.

Kalau korang nak panjangkkan bulu mata seawal 2 minggu boleh check Banana Lashes Serum dari Lespettua ni:

Result dari pelanggan kami yang memakai produk Lespettua:

Nak tau lebih tips untuk dari Lespettua? Follow kami di Twitter @lespettua ! ????

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *