Petua Lebatkan Rambut – Guna Minyak Buah Keras

Petua Lebatkan Rambut – Guna Minyak Buah Keras

Cakap pasal rambut gugur dan nipis pasti semua orang ada mengalaminya. Selain mengunakan produk ataupun rawatan di salon, ada cara tradisional yang popular untuk dapatkan melebatkan rambut  dan dapat rambut yang menawan tanpa membelanjakan kos yang tinggi.

Sebenarnya, ada cara yang menjimatkan cara ni memang dah diamalkan oleh nenek moyang kita dahulu dan terkenal di Indonesia.

Haa tahu tak apa itu buah keras? Ataupun dikenali juga sebagai buah kemiri. Ya buah keras yang orang kita selalu guna untuk masakkan tu, minyaknya baik di gunakan untuk rambut.

Manfaat Minyak Buah Keras

Antara kebaikkan minyak buah keras ialah :

  1. Melebatkan rambut
  2. Mengurangkan rambut gugur
  3. Melambatkan proses uban
  4. Menguatkan akar rambut
  5. Menguatkan akar rambut

Boleh tonton video ni untuk penjelasan lanjut:

Cara Buat Minyak Buah Keras (Homemade)

Nak tahu cara buat minyak buah keras dengan betul ? Ikuti thread oleh @lespettua untuk menghasilkan minyak buah keras dari rumah. Selamat mencuba! ????

Cara Buat Minyak Buah Keras - Langkah 1
Step 1
Step 2
Step 3
Step 4
Step 5
Step 6

Sumber:

Jika korang ada masalah rambut nipis dan gugur yang melampau, korang boleh check Kemiri Balm dan Kemiri Shampoo keluaran Lespettua ni.

Result dari pelanggan kami yang memakai produk Lespettua:

Nak tau lebih tips yang awesome dari Lespettua? Follow kami di Twitter @lespettua ! ????

 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *